tietoa meistä

Kipinä syttyi 2007

Terve hyvä ystävä!

Yksikipinä edustaa kaikkea mikä liittyy terveelliseen elämäntyyliin. Atleettisuutta. Painonpudotusta. Tehokkaat kotitreenit. Ravintovalmennusta. Kaikki tämä tapahtuu kotona, sieltä se muutos lähtee jokaisen kohdalla. Minäkin aloitin kotona. Myös sinä voit päästä elämäsi kuntoon minimaalisilla välineillä ja erittäin kiireisellä elämänrytmillä. Ei se helppoa ole, mutta kun sopiva tilaisuus koittaa sinun pitäisi pystyä liikuttamaan itseäsi siinä ajassa, tilassa ja niillä välineillä mitä sinulta löytyy kotoa juuri sillä hetkellä. Usein tämä tilanne voi vaihtua hektisessä elämässä joka päivä.

Kuulostaako tutulta? Me tarjoamme kiireiselle kotitreenaajalle tehokkaan ja toimivan mallin. Motivoimme sinua liikkumaan ja syömään erilaisten haasteiden avulla.

Oikeasti Yksikipinän ensiaskeleet otettiin kesällä 2007, jolloin tuijotin vessan peilistä itseäni. Painoin 142 kiloa. Söin pizzaa joka toinen päivä ja joka toinen päivä olin Hesburgerilla tai Mäkkärissä syömässä. Join kolme litraa Coca-Colaa päivässä, melkein pesin hampaatkin sen kanssa. Fazerin sinisen suklaalevyn söin päivittäin jälkkäriksi. Jäätelöä söin litroittain joka viikko ja irtokarkkiakin kului melkoisia määriä. Liikuntaa harrastin sohvan ja jääkaapin välillä. Se oli minun elämää silloin. Rasvaprosenttini oli 42%. Olin pelkkää rasvaa koko äijä. Kunto nolla, itsetunto nolla. Kenkiä en saanut jalkaan ilman taistelua, selkääni särki joka päivä ja vatsani oli sekaisin jatkuvasti. Elämäni oli melko surullista päivästä toiseen, häpesin itseäni todella paljon enkä liikkunut koskaan missään ilman paitaa.

2007 oli kuuma kesä, heräsin eräänä aamuna kesälomaltani ja nousin istumaan sängyn laidalle selkäkipujen kanssa. Katselin isoa mahaani ja tuijotin kyllästyneenä sitä valtavaa palloa. En nähnyt mitään muuta kuin valtavan määrän rasvaa. Nousin ylös sängystä ja suuntasin vessaan, siinä samalla tunsin kuitenkin jotain erilaista. Flippasin valot päälle vessasta ja tuijotin peilistä sitä mörköä suoraan silmiin. Vannon että näin jonkun välähtävän sen mörön silmissä. Näin jotain mitä en ollut koskaan nähnyt aikaisemmin. Näin silkkaa raivoa jossain silmien takana ja päättäväisyyttä ensimmäisen kerran koskaan aikuisiällä. Oli aika tehdä muutos kaikkeen, olin tullut siihen pisteeseen. Olin vasta vähän päälle 30 vuotta ja toinen jalka jo haudassa.

Jostain syystä minulla napsahti kytkin päässäni täysin toiseen asentoon siinä ohikiitävänä hetkenä. Heräsin todellisuuteen vihdoin ja viimein. Minun oli muututtava. Miten sain painon pois, miten laihduin 65 kiloa? Muutin elintapani siitä aamusta. Niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin. Lopetin roskan syömisen ja aloin liikkumaan. Ei siinä ole mitään muuta salaisuutta.

2007 ei ollut YouTubea, ei ollut Googlea, ei ollut Facebookkia. Ei ollut mitään mistä olisi voinut katsoa mallia, kaikki piti itse keksiä. Joten olin kävelevä laboratorio itselleni. Jos söin näin, keholleni tapahtui näin. Jos liikuin näin, keholleni tapahtui näin. Opettelin kaiken kantapään kautta. Tulosta tuli. 2007 joulukuussa olin 30 kiloa kevyempi. 2008 kesällä olin 50 kiloa kevyempi, joten otin vuodessa 50 kiloa pois. 2020 joulukuussa olen tuosta möröstä 65 kiloa kevyempi. Rasvaprosenttini oli laskenut 42% aina 13% saakka.

Jossain matkan varrella salitut alkoivat kysymään minulta apua heidän omaan liikkumiseen. Näytin selkeästi tietävän mitä teen, joten autoin heitä. Kipinä leimahti toden teolla 2008, jolloin ”valmensin” ensimmäisen kerran. Tätä minun pitää tehdä. Minun elämäntehtävänä on auttaa muita ihmisiä.

Olen ollut kohta jo 15 vuotta alalla töissä. Olen toiminut kuntosaliohjaajana, personal trainerina sekä ammattivalmentajana urani alusta saakka. Perustin toiminnallisen valmennusstudion GymSoron 2008, CrossFit Lohjan perustin 2010, CrossFit Naantalin puolestaan 2013 ja olen ollut mukana perustamassa myös muita CrossFit saleja Suomeen. Ruokatauon Bootcampkeskuksen loin 2016 yhdessä veljeni kanssa. Voimanosto- ja painonnostoseura Naantalin Nosto ry:n perustin myös 2016. Yksikipinän käynnistin virallisesti tällä formaatilla 26.9.2020. Ensi vuonna tarjoan myös asiakkailleni erittäin pitkälle vietyä kuntovalmennusta Gymsorolla.

Matkan varrella olen muuttanut oman elämäni sairaalloisen ylipainoisesta atleettiseksi juurikin näillä samoilla menetelmillä mitä Yksikipinä edustaa. Oikeanlaista ruokaa, tehokasta treeniä ja lepoa sopivasti. Se on se salaisuuteni. Olen valmentanut noin tuhatta ihmistä koko urani aikana henkilökohtaisesti ja erinomaisella menestyksellä. Minulla on myös näytöt osaamisestani.

Syksyllä 2020 huomasin kuitenkin jotain mielenkiintoista koronan seurauksena. Asiakkaani halusivat treenata enemmän etänä heille sopivalla hetkellä, minimaalisella ihmiskontaktilla ja oman kodin turvassa. Tämän saman olin huomannut myös vuosien saatossa, asiakkaideni aikataulut olivat kiireisemmät ja täynnä stressiä enemmän kuin koskaan. Perhearki äitinä tai isänä, pitkät työpäivät yrittäjänä, paljon matkustelua ja siirtymistä paikasta toiseen. Kaikki nämä kiireet olivat pois omasta hyvinvoinnista ja liikkumisesta.

Samoin kalliit kk-maksut kuntokeskuksiin ja vastaaviin haittasivat useamman perheen taloutta, asiakkaani eivät enää nähneet sieltä saatavan palvelun tai valmennuksen arvoa. Osa asiakkaistani eivät voineet edes sietää kuntosaleja.

Varsinkin Ruokatauon aikana olemme toteuttaneet useita erittäin suosittuja Haasteita Bootcampille täällä Naantalissa, niiden avulla vajaa 1000 ihmistä on muuttanut elämänsä toisenlaiseksi tässä vuosien saatossa. Ne ovat olleet aina valtavan suosittuja. 2022 tarjoamme myös erittäin huonokuntoisille mahdollisuutta päästä samanhenkisten ihmisten kanssa parempaan kuntoon.

Tästä minulle syttyi parempi idea Kipinälle. Nyt Yksikipinästä löytyy vuodeksi tekemistä niin kotiin kuin salille. Tällä idealla halusin julkaista kotiin mielekästä tekemistä, jossa muutos tehdään. Tiukkaa kotitreeniä, maistuvaa ruokaa, motivaatiota ja esimerkkiä. Sitä on Yksikipinä.

Kipinä tarjoaa elämäntyylin, emme kilpaile numeroissa tai pistesijoituksista. Treenaamme elämää varten.

Haluamme tarjota kipinän pitää huolta itsestään! Yhden kipinän näyttää hyvältä ja liikkua hyvin.

Markku | 8.11.2021

dippi renkailla

Markku uransa alussa vuonna 2008 tekemässä kalisteniikkaa voimistelurenkailla treeniluolassaan Lohjalla. Ympyrä on sulkeutunut ja palaamme siihen mistä aikoinaan aloitimme.

rengasdippi

Markku 2020 lokakuussa tekemässä dippiä Naantalissa kotisalillaan.