Miten laihduin 65 kiloa – 2007 kesällä painoin 142 kiloa. Söin pizzaa joka toinen päivä ja joka toinen päivä olin Hesburgerilla tai Mäkkärissä syömässä. Join kolme litraa Coca-Colaa päivässä, melkein pesin hampaatkin sen kanssa. Fazerin sinisen suklaalevyn söin päivittäin jälkkäriksi. Jäätelöä söin litroittain joka viikko ja irtokarkkiakin kului melkoisia määriä. Liikuntaa harrastin sohvan ja jääkaapin välillä. Se oli minun elämää.

Rasvaprosenttini oli 42%. Olin pelkkää rasvaa koko äijä. Kunto nolla, itsetunto nolla. Kenkiä en saanut jalkaan ilman taistelua, selkääni särki joka päivä ja vatsani oli sekaisin jatkuvasti. Elämäni oli melko surullista päivästä toiseen, häpesin itseäni todella paljon enkä liikkunut koskaan missään ilman paitaa.

2007 oli kuuma kesä, heräsin eräänä aamuna kesälomaltani ja nousin istumaan sängyn laidalle selkäkipujen kanssa. Katselin isoa mahaani ja tuijotin kyllästyneenä sitä valtavaa palloa. En nähnyt mitään muuta kuin valtavan määrän rasvaa. Nousin ylös sängystä ja suuntasin vessaan, siinä samalla tunsin kuitenkin jotain erilaista. Flippasin valot päälle vessasta ja tuijotin peilistä sitä mörköä suoraan silmiin. Vannon että näin jonkun välähtävän sen mörön silmissä. Näin jotain mitä en ollut koskaan nähnyt aikaisemmin. Näin silkkaa raivoa jossain silmien takana ja päättäväisyyttä ensimmäisen kerran koskaan aikuisiällä. Oli aika tehdä muutos kaikkeen, olin tullut siihen pisteeseen. Olin vasta vähän päälle 30 vuotta ja toinen jalka jo haudassa.

Minulla napsahti kytkin päässäni toiseen asentoon siinä ohikiitävänä hetkenä. Heräsin todellisuuteen vihdoin ja viimein. Minun oli muututtava.

Miten sain painon pois, miten laihduin 65 kiloa?

Muutin elintapani siitä aamusta. Niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin. Lopetin roskan syömisen ja aloin liikkumaan. Ei siinä ole mitään muuta salaisuutta. 2007 ei ollut YouTubea, ei ollut Googlea, ei ollut Facebookkia. Ei ollut mitään mistä olisi voinut katsoa mallia, kaikki piti itse keksiä. Joten olin kävelevä laboratorio itselleni. Jos söin näin, keholleni tapahtui näin. Jos liikuin näin, keholleni tapahtui näin. Opettelin kaiken kantapään kautta.

Tulosta tuli. 2007 joulukuussa olin 30 kiloa kevyempi. 2008 kesällä olin 50 kiloa kevyempi, joten otin vuodessa 50 kiloa pois. 2020 joulukuussa olen tuosta möröstä 65 kiloa kevyempi. Rasvaprosenttini oli laskenut 42% aina 13% saakka.

Jos minulla olisi ollut samat resurssit 2007 kuin nyt, olisin säästynyt niin monelta turhautumiselta ja päässyt helpommin eteenpäin. Jos minulla olisi ollut heti silloin kesällä 2007 Yksikipinän ravinto- ja treenimallit käytössä, olisin päässyt niin paljon helpommalla. Kaipasin niin paljon selkeää suunnitelmaa, mallia ja ohjeistusta mitä minun pitää tehdä jotta pääsisin kuntoon. Siihen Yksikipinän 21vrk Mäkistartti olisi ollut täydellinen. 21vrk Mäkistartti ja kaikki muut löytyvät täältä:

https://www.yksikipina.fi/jasenyys/

Jos olet itse samassa tilanteessa siellä ruudun toisella puolella tai tiedät jonkun joka tarvitsee juuri tällaista, sinun ei tarvitse tehdä uudestaan minun virheitä. Minä aloittaisin projektini 2007 Mäkistartin avulla, jos minun pitäisi tehdä tämä kaikki uudestaan. Nappaa suunnitelma itsellesi ja saat samalla kaiken muunkin sisällön Yksikipinästä. Tämä voi olla elämäsi paras päätös.